skip to Main Content

Prospectlijsten voor effectieve marktbenadering

Vergroot uw saleseffectiviteit met kwalitatief hoogwaardige prospectlijsten

Van prospectlijsten naar leads en marktkennis

Het samenstellen van prospectlijsten bepaalt voor een groot gedeelte het succes van marketing- en salesinspanningen. Hoe meer prospectdata je tot je beschikking hebt, hoe gerichter je je boodschap kan overbrengen.

Met een lagere investering kan de sales funnel worden gevuld met betere leads, die in potentie daadwerkelijk tot klant kunnen worden geconverteerd.

Samenstellen prospectlijsten

FindBusiness heeft de kennis, kunde en beschikt over verschillende bronnen om tot goede prospectlijsten te komen.

Gedurende het actief (telefonisch) benaderen van prospects wordt data verrijkt en geactualiseerd. Zo beschikt u continue over up-to-date marktinformatie.

Contact opnemen m.b.t. prospectlijsten

Definitie “prospect”

Wat is de ideale klant? En aan welke criteria moet deze voldoen. Verschillende criteria (Denk aan aantal medewerkers, omzet, gebruikte systemen, concurrerende partij, etc.)  worden in samenspraak gedefinieerd.

Verrijken prospectlijsten

Heeft u al een prospectlijst tot uw beschikking dan is het zaak om te kijken of deze lijst geactualiseerd en verrijkt kan worden.

Samenstellen prospectlijsten

Vanuit één of meerdere bronnen worden prospectlijsten samengesteld. FindBusiness heeft verschillende dataleveranciers als partner die kunnen worden geraadpleegd om tot een prospectlijst te komen.

Benaderen prospects

Het proactief telefonisch benaderen van prospects heeft verschillende voordelen. Er ontstaan data inzichten (data intelligence) die input vormen voor een breder beeld van de markt (market intelligence). Feitelijke informatie die essentieel is bij allerlei strategische en commerciële overwegingen.

Prospectlijst samenstellen

In hoeverre heb je de bestaande of nieuwe doelmarkt in kaart? Hoeveel prospects telt de doelmarkt? Welke partijen zijn het grootst? Welke prospects hebben de meeste overeenkomsten met jouw huidige klantenportefeuille? Al deze vragen weten wij voor je te beantwoorden met relevante informatie, waardoor wij leads creëren die naadloos aansluiten op de behoeften van jouw prospects.

Vanuit verschillende bronnen en databases stellen wij complete prospectlijsten samen, voorzien van actuele bedrijfs- en contactgegevens. Deze informatie dragen wij over aan jou en wordt jouw bezit, als we business doen. Hierdoor zijn jouw marketingacties altijd doordacht en doelgericht. FindBusiness is daarom direct van toegevoegde waarde voor jouw sales- of marketingafdeling.

Database verrijken

Een algemene prospectlijst bevat basisgegevens zoals adres, website en aantal medewerkers. Het verrijken van deze lijsten met specifieke data biedt veel extra mogelijkheden. Zo kan binnen de prospectlijst nog nauwkeurig worden gesegmenteerd, waardoor marketinginspanningen nog gerichter kunnen worden ingezet. Op marktniveau ontstaan vanuit verrijkte data allerlei waardevolle inzichten.

De data waarmee we prospectlijsten verrijken zijn specifiek afgestemd op jouw situatie. We brengen in kaart welke doelgroep jij wil aanboren en hoe we dat het beste kunnen doen. Zo zoeken we vaak naar de omvang van een bepaalde afdeling, gebruikte software, aantal vestigingen, financiële kengetallen en aandeelhoudersinformatie.

WHITEPAPER

Hoe maak ik een kwalitatief hoogwaardige prospectlijst?

Download de Whitepaper en lees meer over hoe je een prospectlijst kan samenstellen en welke tools je hiervoor kan inzetten.

blank

Download Whitepaper

  Kwalitatieve Leadgeneratie

  Sales leads van inbound kwaliteit, vanuit een zorgvuldig opgebouwd relatienetwerk: de sales pijplijn wordt structureel gevuld met waardevolle leads.

  Opvolging Websitebezoekers

  Monitoren en actief nabellen van websitebezoekers. We verkrijgen op die manier inzicht in wie potentiële klanten zijn en plannen salesafspraken in.

  Contact

   Vestiging Eindhoven
   Torenallee 45
   5617 BA Eindhoven
   Glasgebouw Strijp-S


   Vestiging Amsterdam
   Tussen de Bogen 24
   1013 JB Amsterdam


   Contactinformatie

   contact@findbusiness.nl
   040-7820181

   Back To Top