skip to Main Content

Een dag uit het leven van …

Een dag uit het leven van ...

Momenteel zitten al onze commercieel medewerkers vanuit huis te knallen om ervoor te zorgen dat onze klanten nieuwe sales-opportunities krijgen in deze moeilijke tijden. Maar hoe ziet een dag in het leven van een thuiswerkende commercieel medewerker eruit? Vandaag beschrijft onze topper Sandra een dag uit haar, nu erg hectische, leven.

Hoi allemaal! Mijn naam is Sandra, 41 jaar en trotse moeder van 3 dochters. Ik werk nu ongeveer 2 jaar als commercieel medewerker voor FindBusiness en doe dit met veel plezier. Normaal werk ik vanuit ons gezellige kantoor in Eindhoven, op het anders zo bruisende Strijp-S, maar door de huidige omstandigheden werk ook ik nu vanuit huis. Best hectisch soms, zeker omdat we óók nog midden in een grote verbouwing aan ons huis zitten, maar we gaan ervoor!

Mijn dag begint ‘s ochtends om 6:45. Met een beetje geluk begint mijn oudste dochter dan al met een schoolwerkje, zodat ik de andere twee kan aankleden. Dan maak ik een ontbijtje voor ons vieren. Mijn man is dan al aan ons huis aan het werk. Voor de twee oudste zet ik de reken-, taal- en spellingtaken dan klaar. Voor de jongste bedenk ik een kleuterwerkje en zo maak ik mijn rondje tussen de kamers van mijn 3 meiden. Dit houd ik de eerste helft van de ochtend vol, tot aan de eet- en drinkpauze. Vervolgens zet ik ze klaar voor hun videocall met de klas. Daarna mag ik de kinderen naar hun oma brengen.

Halverwege de ochtend begint vervolgens mijn werkdag. Dan klap ik mijn laptop open, check ik eerst even mijn mail en zet ik mijn headset op. Aan de slag voor mijn klanten!

Ik klik de lijst open en begin gewoon bovenaan. Daar staan namelijk de meest interessante opportunities. Nadat ik mijn to-do lijstje voor vandaag af heb, pak ik wat nieuwe bedrijven op zodat er weer nieuwe interessante kansen in mijn lijstje komen. Deze kan ik dan over een paar weken weer opvolgen. Ik stuur wat mails uit, bel even met de projectleider wat ik vandaag allemaal voor elkaar heb gekregen en als ik een afspraak heb gemaakt, bel ik ook nog even met de klant. Een keer per week hebben we ook even een team-call met alle commercieel medewerkers. Niet werk gerelateerd, maar gewoon even bijkletsen. Zo blijven we toch op de hoogte van elkaars leven en behoud je dat gezellige ‘collega’ gevoel.

Zo zijn we weer een paar uur verder en is het halverwege de middag tijd om de meiden weer op te halen. We bezoeken dan, mits het er rustig is, een speeltuintje in de buurt. Vervolgens kook ik samen met één van de meiden en spelen we na het eten nog even in de tuin. In bad, tandenpoetsen, 3 verhaaltjes voorlezen en als ze op bed liggen, log ik nog even in voor mijn werk. Ik heb nog wat database-werkzaamheden liggen die ik voor in de avonden opspaar. Zo kan ik toch nog een paar uurtjes per week bijsprokkelen.

Gelukkig kan ik mijn gezinsleven en mijn werk goed combineren. Uiteraard staat gezondheid voorop, maar toch hoop ik dat ik binnenkort weer met mijn collega’s vanuit ons leuke kantoor kan werken. Dat mis ik echt!

Sandra Bosch
Sandra houdt zich bezig met leadgeneratie en klantenwerving.

Eens verder praten over leadgeneratie?

Back To Top