skip to Main Content

Bevries, ontdooi en ontplooi!

Bevries, ontdooi en ontplooi!

Van de ene op de andere dag zijn we in een tijd van angst en verwarring terecht gekomen. Voor veel bedrijven zal dit de eerste grote crisis zijn die ze zullen moeten doorstaan. De reactie van bedrijven is vaak meer menselijk en instinctief dan je zou denken. En daar is niets mis mee. Daardoor zijn we gekomen waar we nu zijn. Een wereld die kwetsbaar is maar ook flexibel en intelligent. Een wereld die dit probleem zal oplossen.

Vechten, vluchten of bevriezen?

In deze eerste maanden van de pandemie zie je zodra de angst voor “overleven” toeslaat toch vaak de drie oer reactiemogelijkheden. Ook bedrijven vechten, vluchten of bevriezen. Om met de middelste te beginnen. Vluchten is geen optie. Deze crisis is niet aan te ontkomen en gaat alle bedrijven wereldwijd direct of indirect raken.

De meeste bedrijven zullen dus vechten of bevriezen om hun voortbestaan te waarborgen. Gevoelsmatig zou je denken dat de meeste bedrijven wel zullen vechten voor hun bestaan en met andere woorden zullen doorgaan met investeren in potentieel nieuwe kansen die zich aandienen. Echter, niets is minder waar. Vooral in de beginfase van deze crisis (nu dus) zullen de meeste bedrijven “bevriezen”.


Dit heeft te maken met het feit dat de mens in zijn oerbrein geprogrammeerd heeft dat “bevriezen” in situaties van extreme bedreiging de beste optie is.

Waarom bevriezen we?

Stel je voor, je bent een van de eerste mensen op aarde. Je loopt door het bos..
Plotseling staat er een sabeltandtijger voor je neus.

Even voor de duidelijkheid:
De sabeltandtijger was nogal indrukwekkend. Zeker is dat dit roofdier zij-aan-zij met de oermens heeft geleefd. Dit roofdier kon een lengte van bijna drie meter bereiken. Tevens werd hij maximaal 1,20 hoog en woog tot zo’n vijfhonderd kilogram.

Ze hadden enorme hoektanden (tot 28 cm) en klauwen die tot 11 cm lang konden worden. Daarnaast hebben ze een veel stevigere huid dan wij.


Dus. Optie 1: Vechten. Hoe groot is de kans dat je dit overleeft? Dit beest kan jou met elke klap schade toebrengen, maar jij hebt geen klauwen of tanden die door hun huid heen komen. Niet echt gunstig. Maar ik ben een optimist, dus ik zeg 5% kans dat je het overleeft.

Optie 2: Vluchten. Grote roofdieren hebben een instinct dat zegt: als het rent, is het lekker. Laat ik je 2% kans op succes geven.

Optie 3: Bevriezen. Misschien toch niet zo’n gek idee? Laten we eens kijken wat er gebeurt. Heb je wel eens iemand zien schrikken?

Meestal nemen mensen een grote hap lucht. En dan houden ze hun mond dicht. Zodat de sabeltandtijger je niet ruikt, en je net kunt doen of je er niet bent. Misschien doe je het in je broek. Dan ben je al een veel minder aantrekkelijk hapje. De ervaring leert dat als je “jezelf wegmaakt”, het écht lijkt alsof je er niet bent. Het blijkt een beproefde tactiek.

Stel dat bevriezen je slechts in 20% van de gevallen helpt overleven. Dan nóg zijn er dus 10x zoveel mensen in leven gebleven door te bevriezen in plaats van te vechten of te vluchten. Het grootste deel van de vechters en vluchters is waarschijnlijk tijgervoedsel geworden. En zo komt het dat bevriezen een heel gangbare menselijke stressreactie is geworden.

Hoe vertaalt zich dit tot het bedrijfsleven?

Bedrijven worden vertegenwoordigd door een verzameling mensen. En voor het grootste deel zullen deze mensen hun oerinstinct hebben gevolgd. Als eerste reactie worden dan de volgende acties genomen: projecten worden “on hold” gezet, budgetten worden bevroren, werknemers worden ontslagen, orders worden geannuleerd enzovoorts.

Dus ook bedrijven schakelen als eerste over naar de “overleef” stand. Een logisch gevolg van hoe wij zijn geprogrammeerd te reageren op een extreme crisis. Maar hoe gaat het dan verder?

Nadat de Sabeltandtijger is afgedropen en je opgelucht kunt ademhalen dat je er tenminste nog bent, ga je uiteraard verder met je leven. Je zult wel moeten. Je zal door alle stress veel energie hebben verspeeld en bent vast hongerig geworden. Ook zul je heel hard gaan nadenken over hoe je een dergelijke confrontatie nooit meer in je leven hoeft mee te maken.

Niet voor niets heeft de mens ooit bedacht dat vuur de Sabeltandtijgers op afstand houdt. Of dat een goede schuilplaats je kan helpen dit gevaar te ontwijken.

Kortom na de eerste schrik van deze crisis is voor het bedrijfsleven per direct de tijd aangebroken om in te spelen op het nieuwe nu. Zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Niet voor niets bestaat de mens nog en is de Sabeltandtijger nu uitgestorven. Ons aanpassingsvermogen en dus ook het aanpassingsvermogen van bedrijven zal nu gaan bepalen wie overleeft en wie niet.

Wacht dus niet te lang, ontdooi, en ontplooi nieuwe initiatieven.

De economie draait om transacties. Het aantal transacties moet dus weer gaan groeien. En dat kan alleen doordat mensen handel met elkaar gaan drijven. Doordat mensen elkaar opzoeken en verkennen wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Findbusiness.nl kan daar een grote rol bij spelen. Door de waardevolle afspraken tot stand te brengen waaruit deze transacties zullen voortkomen, En dat kan zeker ook in de 1,5 meter samenleving. Telefoon, social media, internet, whatsapp, mail allemaal Covid-19 bestendige communicatiemiddelen waarin wij uiterst bedreven zijn en jouw bedrijf kunnen helpen de nieuwe opdrachten te vinden om het aantal transacties weer te laten groeien naar een winstgevend niveau.

Arjen Kuin
Arjen adviseert ondernemers op het gebied van marketing- & sales strategieën en business development

Eens verder praten over het ontplooien van jouw marketing & sales initiatieven?

Back To Top